Geen Chinese receptie in het presidentieel paleis

De herdenking van de Chinese vestiging in Suriname is op zondag 14 oktober aangevangen met een eetfestijn langs de Wilhelminastraat. Deze activiteit werd georganiseerd door de Suriname Chinese United Association (SCUA), een overkoepelende organisatie van 14 verenigingen. De ambassade van de Volksrepubliek China heeft haar beste beentje voorgezet om een geslaagd feest te houden. Het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verleende de volle medewerking.
Groot spektakel op het Onafhankelijkheidsplein
De climax van deze spectaculaire feestelijke herdenking volgt op zaterdag 20 oktober op het Onafhankelijkheidsplein. De voorbereiding is in volle gang. Er is al een enorme overkapping opgezet op het grasveld van het plein. Er worden delegaties uit China, Hongkong, Nederland, de Nederlandse Antillen en andere landen verwacht. Op het verzoek van de ambassade om een receptie te mogen houden in het presidentieel paleis is negatief beslist.
HD

error: Kopiëren mag niet!