Nog steeds geen subsidie bijzondere scholen

De overmaking van de subsidie voor de bijzondere scholen is nog steeds geen feit. Hierdoor kan de ouderbijdrage niet gerestitueerd worden, wat voor grote ergernis zorgt bij de ouders. De verhoogde ouderbijdragen bedragen thans SRD 250 (lagere scholen), SRD 275 (muloscholen) en SRD 300 (LBO-scholen). Voor hen die meerdere schoolgaande kinderen hebben, betekent de restitutie een zekere mate van verlichting. Vanwege de financiële inkrimping en het niet tijdig uitbetalen van de subsidie is de ouderbijdrage geherintroduceerd door de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos). Door ontevredenheid onder de ouders, stelde onderwijsminister Lilian Ferrier dat de overmaking op gang zal komen zodra Fibos aan haar verantwoordingsplicht voldoet. Fibos, die structureel onbereikbaar is voor Dagblad Suriname, houdt deze kwestie op de achtergrond. Of de restitutie wel of geen feit zal worden, is dus zeer onduidelijk.
KSR

error: Kopiëren mag niet!