“Legends live forever”

Erevoorzitter van de VHP, Ram Sardjoe, neemt afscheid van de overleden Girjasing. (foto: Ricky Bahadoersingh)
Erevoorzitter van de VHP, Ram Sardjoe, neemt afscheid van de overleden Girjasing. (foto: Ricky Bahadoersingh)
Woensdag werd de laatste eer bewezen aan de markante en bewogen persoon, politicus en ondernemer Sheilendra Girjasing. In De Olifant aan de Mr. J. Lachmonstraat brachten velen die de prominente VHP’er hebben gekend, hem de laatste eer. ‘Legends live forever’, een foto van een lachende parlementariër Girjasing preikt op een billboard bovenaan de ingang van De Olifant.
Hardeo Ramadhin herinnert zich Girjasing uit zijn jeugdjaren en heeft hem de laatste 15 jaar beter leren kennen. “Girjasing was een ondersteuner op elk gebied”, zegt Ramadhin. “Hij was een zeer sociaal bewogen mens. Al tientallen jaren gaf hij pakketten aan de seniorenburgers op Commewijne.
Hij is ziek geworden en we moeten ons hoofd buigen voor de wil van de Almachtige.” Ramadhin is bezig met een boek waarin hij stilstaat bij de betekenis van Girjasing voor het district Commewijne. Hij heeft de VHP met honderd procent laten groeien in Commewijne. Ramadhin onthult dat alles wat Girjasing ontving in het parlement, naar een donatierekening ging. Hierdoor heeft Ramadhin nog veel meer waardering gekregen voor deze zoon van Suriname.
Parlementslid en VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien die tot de laatste dagen goed contact had met Girjasing, kijkt ook met mooie herinneringen terug naar de samenwerking die hij had met zijn collega. “We kennen Girjasing als een zeer sociaal voelend en bewogen persoon die zich voor verschillende mensen in de samenleving in heeft gezet. We gaan hem missen in de zin van een strijder. Hij was iemand die zijn doelen nastreefde. Als hij zijn mind had opgemaakt kon je hem er niet vanaf brengen. Hij kwam recht voor zijn mening uit. In het bijzonder in Commewijne heeft hij veel betekend voor de VHP, tijdens de ‘meet the people’ viel het mensen direct op als Girjasing er niet bij was en werd direct gevraagd waarom hij er niet bij was. Ook kennen we hem van de vele sociale projecten die hij heeft gedaan waarbij hij mensen heeft aangezet om op zijn wijze te werken. Elke persoon die na ‘Girja’ komt zal hem moeten nabootsen, zeker wat het sociaal werk betreft, want daar was hij heel sterk in”, aldus Gajadien.

error: Kopiëren mag niet!