Geyersvlijt rouwt om Monaliza Mijnard

1Loop Geyersvlijt“Hij moet geen eten krijgen. Laat mij erachter komen in welke cellenhuis hij zit, a no sa mooi gie eng. Om hem kan de doodstraf weer aan de orde komen.” Enkele uitspraken gedaan door verbitterde bewoners van Geyersvlijt die gisteren deelnamen aan een stille loop in verband met de moord op buurtbewoonster Monaliza Mijnard.
Grachelle Sluisdom, de buurvrouw van Monaliza, vertelt met tranen in haar ogen dat ze haar als een fijn mens heeft ervaren. Dat was ongeveer 1,5 jaar. “Ik kende haar niet lang, maar de manier hoe ik haar heb ervaren zegt heel veel van haar persoonlijkheid. Ze was bij een ieder geliefd”. Sluisdom zegt dat ze aan het werk was en een telefoontje van haar jongere zus kreeg met het onprettig nieuws over de dood van Monaliza. Ze sloot de zaak gelijk en ging richting huis. “Het was geen buurvrouw, maar een familielid die altijd voor me klaar stond”.
Voor wat de loop betreft werd die georganiseerd door comité Krieng wie pernasi van Ria Praag. Deze organisatie, die heel actief is te Geyersvlijt, is er om de buurtbewoners bij elkaar te bundelen om samen activiteiten uit te voeren. Gelet op de opkomst is men ingenomen en dit moet volgens Sluisdom een teken zijn dat men gezamenlijk problemen kan oplossen als iets opgemerkt wordt.
Ivan Summerville

error: Kopiëren mag niet!