Riad Nurmohamed niet aanwezig bij jaarrede president

Riad Nurmohamed
Riad Nurmohamed
“Ik laat me niet misleiden door een show in het parlement”

De volksvertegenwoordiger Riad Nurmohamed (VHP) heeft totaal geen belangstelling in de uiteenzetting van de jaarrede van president Desi Bouterse voor het dienstjaar 2019. Gezien de jaarredes van de huidige president verwacht Nurmohamed dat er vandaag wederom een “show” opgevoerd zal worden in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik laat me niet misleiden door een show in het parlement. Dit is geen protest van mijn kant uit, maar een duidelijk signaal dat de kiezers genoeg hebben van de misleiding en verscheuring van de verschillende bevolkingsgroepen. We zien het allemaal gebeuren bij de vele beloftes die niet worden nagekomen. Daarom representeer ik dat deel van het volk door vandaag niet aanwezig te zijn in het parlement”, accentueert Nurmohamed in gesprek met Dagblad Suriname.
Als lid van de hoogste instelling van het volk merkt Nurmohamed op dat de begroting voor het komend jaar gekenmerkt wordt door een enorm tekort en tal van populistische projecten. Hierdoor is er geen reden om uit te kijken naar de jaarrede van de president, stelt hij. “Het land maakt met de begroting 2019 nog grotere schulden waarmee populistische projecten met betrekking tot de volkshuisvesting, de bouw van ziekenhuizen en het rehabiliteren van vliegvelden op de to-do list staan.” Bij de volkshuisvesting bijvoorbeeld heeft de regering duidelijk laten blijken dat ze niet in staat is om dit adequaat aan te pakken. “De regering Bouterse/Adhin heeft tot nu toe met geen enkele lening een bedrijf kunnen opzetten voor het creëren van arbeidsplaatsen. Het is dus duidelijk dat de huidige machthebbers geen duurzaam beleid kunnen voeren, maar slechts een populistisch beleid”, aldus Nurmohamed.
KSR

error: Kopiëren mag niet!