Nieuwe studenten PTC leren elkaar kennen

2Nieuwe studenten PTC leren elkaar kennenDe Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) heeft op zaterdag 29 september een introductiedag gehouden voor haar nieuwe studenten. De bedoeling van deze dag was dat de studenten op een formele en informele manier kennis met elkaar moesten maken. De waarnemend directeur van PTC, Jennifer van Genderen en tevens manager van het PTC en manager van Students Services, stelde dat het belangrijk is dat studenten leren om zichzelf uit te dagen en samen te werken, maar ook hun competenties te laten zien en op een informele manier kennis met elkaar te maken. Verder werd op een formele manier kennis gemaakt met de diverse programma’s van het PTC en hun docenten en decanen.
“De introductiedag is speciaal voor de nieuwe studenten van het collegejaar 2018-2019. We hebben 270 nieuwe studenten die verplicht aanwezig dienen te zijn op de introductiedag, omdat we het belangrijk vinden om voordat zij beginnen met de colleges, ze elkaar leren kennen.” Er is daarbij een programma samengesteld, waarbij de studenten eerst kennis met elkaar maken en het onderwijsinstituut en de studenten administratie. Studenten hebben kennis gemaakt met programma’s, de kwaliteitszorg en accreditatie, omdat PTC het belangrijk vindt dat studenten weten dat ook zij hun docenten kunnen evalueren. “Dit is één van de belangrijkste dingen die we studenten vragen, want alleen door je docenten te evalueren kunnen we de docenten verbeteren en het onderwijs verbeteren. Op deze dag leren we de studenten ook om hun vragen meteen door te geven aan de supportlijn”, zegt Van Genderen. Studenten die met vragen zitten, moeten bewust zijn dat er een supportlijn is, waar deze vragen behandeld worden. Voordat de vraag een klacht wordt, geef het door aan de supportlijn. Dat waren namelijk de twee componenten waarop de nadruk gelegd is.
Vandaag is het openingscollege van het nieuwe collegejaar. In de avonduren wordt het openingscollege van het PTC gehouden in Royal Ballroom Torarica. “We doen dat altijd door een gastdocent uit te nodigen die een presentatie zal houden.” Dit jaar is het dr. Marie Levens die een gastcollege zal verzorgen voor de nieuwe studenten, waarvan het thema is ‘Het belang voor de economie van de techniek in Suriname’. Het thema staat gekoppeld aan het thema van PTC dat van het jaar is ‘De rol van het technisch onderwijs voor de economie van Suriname’. “Waarop wij focussen, is niet alleen dat studenten doorstromen, maar vooral zelfstandig leren werken. Wij brengen ze disciplines bij en zijn bereid te investeren, ondanks de economische situatie in Suriname”, aldus de waarnemend directeur.
NK

error: Kopiëren mag niet!