Hanoeman: “Een waarnemende functie is een tijdelijke aangelegenheid”

De ontheffing van het waarnemend hoofd van het Examenbureau, Joyce Zijler, is een heet hangijzer geworden. Echter is de onderwijskundige Soenderpersad Hanoeman van mening dat dit nergens voor nodig is. Dit, simpelweg om de volgende reden. “Een waarnemende functie is een tijdelijke aangelegenheid.” In gesprek met Dagblad Suriname beklemtoont Hanoeman dat objectiviteit nog steeds de boventoon moet voeren. “Ik merk dat men niet gevallen is op het woord waarnemend in het geval van mevrouw Zijler. Bij een waarnemende job kan je anytime vervangen worden. Daarom is het goed om bij dit soort zaken de duur van de benoeming zwart op wit te stellen. Als dat niet is gebeurd, is het een omissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc).” Hanoeman beklemtoont dat dit niet betekent dat de wijze hoe de ontheffing heeft plaatsgevonden correct is. “In een geciviliseerd land dien je een persoon op een humane manier te ontheffen en niet met een abrupte mededeling.” Onlangs heeft Onderwijsminister Lilian Ferrier te kennen gegeven dat er bij Zijler sprake is van een roulatiesysteem, alsook gewijzigde beleidsinzichten. Voor Hanoeman is dit een goedkoop argument. “Nu spelen ineens andere beleidsinzichten een rol? Dat is erg afgezaagd en onrealistisch. Wat dat betreft heeft het ministerie wel gefaald”, aldus Hanoeman.
KSR

error: Kopiëren mag niet!