Echtpaar Changoer 50 jaar getrouwd

1Echtpaar Changoer 50 jaar getrouwd 1Het Nickeriaans echtpaar Mohun Changoer en Lilawatie Kanhailal herdachten onlangs hun 50-jarig huwelijk. Dit gouden feit werd herdacht samen met de dc van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, en de kinderen en kleinkinderen van het echtpaar. Mohun Changoer werd geboren op 8 februari 1947, terwijl zijn wederhelft het levenslicht zag op 1 juli 1948. Beiden zijn geboren en getogen Nickerianen. Het betrof een geregeld huwelijk. Uit het huwelijk zijn 3 kinderen geboren, 2 zonen en een dochter. Allemaal zijn intussen gehuwd. Het echtpaar heeft 7 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.
Mohun Changoer heeft gewerkt bij Firma R. Goerdin aan de G.G. Maynardstraat, waar nu Ronn en Jhonn Trading staat. Hij heeft daar gewerkt van 1965 tot 1985 als verkoper en chauffeur en daarna als bedrijfsleider. Hierna besloot het echtpaar in 1986 een winkel te openen aan de St. Jozefstraat, waar nu winkel Rams staat. Na 5 tot 6 jaar verhuisden ze naar een winkelzaak aan de Theodorusweg. Toen deze zaak niet goed draaide, besloot het echtpaar Changoer om iets anders te doen. De heer Changoer ging werken bij Rasonic. Daarna werkte hij bij houtmarkt HD Soekhoe. Naar zeggen van Changoer heeft hij veel gestruggled in zijn leven. Vanwege zijn ziekte, onder andere hernia en reuma, kan hij sinds 1996 niet meer werken. Changoer zijn hobby is cricket. Vanaf de zesde klas beoefende hij deze sport. Hij was de beste cricketer en één van de beste fast bowlers van heel Suriname. Hij richtte een eigen club op, te weten de Rabindernath Cricket Club.
Lilawatie Kanhailal heeft jaren gewerkt als modiste. Later stond ze haar man ook bij. Het echtpaar is heel trots op hun kinderen. Ondanks ze het niet breed hadden, hebben ze hun kinderen goed onderwijs laten genieten. In 1990 vertrok de oudste zoon naar Paramaribo voor verdere scholing. Het trotste en gelukkigste moment voor hen was toen de oudste zoon in 1996 afstudeerde als bedrijfseconoom. De tweede zoon is schoolhoofd en de dochter is werkzaam in een apotheek. Op 10 november 2015 is hun eerste kleinkind afgestudeerd als bachelor in law. Het echtpaar geniet momenteel van hun welverdiende oudedag.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!