Consumentenprijzen met 0,7% gestegen

Ten opzichte van de maand juli 2018 zijn de consumentenprijzen in augustus dit jaar met 0,7% gestegen. Dit meldt het Algemeen Bureau voor de Statistiek. “Vergelijken we augustus 2018 met augustus 2017, dan zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 6,2% gestegen”, zegt het ABS. Het gaat om prijzen die opgenomen zijn van 1 tot en met 31 augustus 2018. De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket en prijsopnames worden verricht bij een totaal van circa 630 meetpunten, met name in Paramaribo & Wanica (bij circa 170 meetpunten), Nickerie inclusief Wageningen (bij 115 meetpunten), Coronie & Saramacca (105 meetpunten), Commewijne (120 meetpunten) en in Para (120 meetpunten).

error: Kopiëren mag niet!