Pensioenfederatie Suriname opgericht

Bij resolutie van 8 augustus 2018 is de Vereniging van Pensioenfondsen in Suriname (Pensioenfederatie Suriname) opgericht. Tijdens een vergadering in het gebouw van Tjon A Hung Consulting N.V. op donderdag 6 september j.l. is deze federatie aan het publiek gepresenteerd. Deze oprichtingsvergadering is niet alleen bijgewoond door vele bestuursleden van pensioenfondsen, maar ook door een vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Suriname die de toezichthouder is op pensioenfondsen. De vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Suriname, Frits Konigferander juichte dit initiatief toe, omdat het in de bedoeling van de Centrale Bank van Suriname ligt, om evenals bij de andere branches, naast de individuele pensioenfondsen, nu ook een algemeen aanspreekpunt te kunnen hebben.
De statutaire doelen van de Vereniging van Pensioenfondsen zijn:
• Het bevorderen van de werkzaamheid van de pensioenfondsen in Suriname in de ruimste zin des woords en zover wettelijk toegestaan.
• Het bevorderen van de samenwerking tussen de pensioenfondsen op alle daarvoor in aanmerking komende gebieden.
• Het behartigen van de belangen van deze pensioenfondsen bij de overheid, de toezichthouder en het bedrijfsleven in Suriname in de ruimste zin des woords en voor zo ver wettelijk is toegestaan.
Deze doelen tracht de Vereniging van Pensioenfondsen te bereiken door:
• Het scheppen van voorwaarden ter ontwikkeling en instandhouding van pensioenfondsen in Suriname.
• Het verschaffen van voorlichting omtrent de werking en inrichting van pensioenfondsen.
• Het onder de aandacht brengen van de belangen van haar leden bij relevante belanghebbenden.
• Het verlenen van diensten aan haar leden.
• Het nemen van alle verdere maatregelen die voor het bereiken van het doel bevorderlijk kunnen zijn, voor zover wettelijk toegestaan.
Het voorlopig bestuur bestaat uit: John Dunker (voorzitter), Elfriede Tjen-A-Kwoei (secretaris) Andrew Lo-A-Njoe (penningmeester) en Elisabeth Bakker (commissaris). Het ligt in de bedoeling om op termijn bestuursverkiezingen te houden ter instelling van een definitief bestuur. Het huidig voorlopig bestuur is voortgesproten uit de constituerende pensioenfondsen, te weten het Pensioenfonds van de Surinaamsche Bank, het Pensioenfonds Suriname, het Pensioenfonds van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij en het pensioenfonds van het Diakonessenhuis.
Het streven is erop gericht om alle onder het toezicht van de Centrale Bank van Suriname vallende pensioenfondsen lid te doen worden van de overkoepelende organisatie, waardoor eensgezind kan worden gewerkt aan het versterken van de positie van pensioenfondsen als branche en als individuele organisatie.

error: Kopiëren mag niet!