Taylor Swift breekt record op Spotify met meer dan één miljard streams voor nieuw album

Taylor Swift (34) heeft opnieuw een record gebroken op Spotify. Haar laatste album ‘The Tortured Poets Department’ is ondertussen al meer dan één miljard keer gestreamd. Dat maakte de streamingdienst bekend op X.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de app dat een album dat presteert. Volgens Spotify was de plaat al op 22 april het best beluisterde album, na één week. De grens van één miljard streams werd op 24 april bereikt, vijf dagen na de release op 19 april. Geheel verrassend is het record van Swift niet.

‘The Tortured Poets Department’ was nog maar twaalf uur te beluisteren op Spotify, maar verbrak meteen het record van het hoogste aantal streams op één dag. Swift was bovendien ook de meest gestreamde artiest op één dag. Het album werd dus op de eerste dag al meer dan 300 miljoen keer beluisterd.

‘Tortured Poets Department’ is het elfde studioalbum van Swift. Het is haar eerste album met nieuwe muziek sinds ‘Midnights’. Ook daar brak Taylor destijds records mee. De nummers werden op de eerste dag van de release ruim 185 miljoen keer gestreamd en behaalden daardoor ook het hoogste aantal streams op één dag op zowel Spotify als Apple Music. 

error: Kopiëren mag niet!