Award voor duurzame landbouwer

Op 25 oktober 2018 organiseert Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) samen met haar partners voor de zevende keer haar jaarlijkse evenement, het landbouwcongres met als thema “Duurzame landbouw- en voedselkwaliteit in Suriname”. Onderdeel van het congres zijn de award-uitreiking en een seminar. In juli 2018 heeft de award jury de deelnemende landbouwbedrijven bezocht en drie bedrijven geselecteerd voor de nominatie van de award. De winnaar, de duurzaamste landbouwer van Suriname in 2018, en de bedrijven die op de tweede en de derde plaats eindigen, zullen op 25 oktober bekendgemaakt worden tijdens de feestelijke uitreiking.
Tijdens de bezoeken aan de landbouwbedrijven heeft de stichting kunnen vaststellen wat voor dramatische invloed de klimatologische veranderingen hebben voor de boeren in de praktijk. Daarbij is geconstateerd dat een goede afwatering op de arealen een noodzaak is. Een goed waterbeheer is daarom essentieel voor een succesvol landbouwbedrijf. In dat kader zal het Hoogheemraadschap der Stichtse Rijnlanden een presentatie hierover geven op het congres. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden regelt het lokale en regionale waterbeheer in Midden Nederland. Hun werkgebied bestaat uit het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Dit bedrijf specialiseert zich in het veilig maken van dijken, een schoon oppervlaktewater. Om veilig te kunnen wonen en leven, zijn er veilige dijken nodig. Daarnaast beheren ze meer dan vierhonderd kilometer aan kleinere dijken. Deze beschermen de polders tegen overstromingen.
Behalve voor deze presentatie zal er ook presentatie volgen over diabetes type 2 Suriname Nederland van twee artsen. Ook zal er gesproken worden over de professionalisering en begeleiding van duurzame kleine landbouwers in Suriname met PUM-deskundige Ellen Kok-Hendriks. Daarna volgt er film van de winnaar van het award 2017, die uitleg zal geven over besteding van het prijzengeld en de aankondiging van de genomineerde landbouwbedrijven 2018. Daarna zullen de winnaars door de juryvoorzitter bekendgemaakt worden.
NK

error: Kopiëren mag niet!