Behandeling zaak KFC-moord weer uitgesteld

De behandeling van de strafzaak tegen de verdachten Shaquille B. en Chawilla R., die terecht staan voor de brute moord op KFC-manager Majorie Willems in juli 2017 aan de Wilhelminastraat, is donderdag wederom uitgesteld door kantonrechter Siegline Wijnhard. Gisteren is het beeldmateriaal, dat door advocaat Maureen Nibte was aangevraagd, overhandigd door openbare aanklager Claudia Bruining. Deze beelden waren door de politie in beslag genomen na de aanhouding van Shawilla. De afspraak is dat de raadsvrouw deze beelden zelf gaat bekijken, waarna zij op de volgende strafzitting zal aangeven of het nodig is dit in aanwezigheid van het publiek te doen. Deze beelden zijn tussen zeven en negen uur in de ochtend vastgelegd. Op de beelden, die eerder in de strafzaak zijn bekeken, is duidelijk te zien hoe Chawilla het slachtoffer ongeveer 10 minuten lang bewerkt met een verstelbare sleutel. Uit eerdere getuigenverklaringen is gebleken dat de verdachten plannen hadden om de kluis van het fastfood restaurant leeg te roven. Hiervoor hadden zij de beveiligingscode van de kluis nodig. Nadat Willems was doodgeslagen en Chawilla de brandkast niet open kon krijgen, verliet ze het gebouw. Willems heeft ruim twintig jaar gewerkt bij het bedrijf. Deze zaak wordt op 5 juli verder behandeld.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!