3 voertuigen griffiers defect binnen 1 dag

Op woensdag zijn drie voertuigen van het ministerie van Justitie en Politie die ter beschikking gesteld waren voor de griffier der kantongerecht, onderweg naar Nickerie één voor één defect geraakt. Momenteel kampen griffiers met vervoersproblemen. Er zijn geen voertuigen meer ter beschikking voor de griffiers, die vandaag de zitting in Nickerie moeten bijwonen. Dagblad Suriname heeft vernomen van bronnen dat het ministerie steeds defecte voertuigen inzet. Het vermoeden bestaat dat men alle goede voertuigen voor andere doeleinden inzetten. Op vrijdag 22 juni wordt er zitting gehouden in Nickerie. Er wordt gevreesd of de zitting wel doorgaat.
De griffiers en de beveiliging hebben woensdag uren op de weg moeten wachten voor een ander voertuig. “Er is wel geld voor het groots ontvangen van buitenlanders, maar onze eigen rechterlijke macht kampt met allerlei problemen. Griffiers zitten met de handen in het haar. De strafzitting vrijdag in Nickerie is niet gegarandeerd.”

error: Kopiëren mag niet!