Suribet doneert bus aan Psychiatrisch Centrum Suriname

Suribet doneert bus aan Psychiatrisch Centrum SurinameHet Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft een bus van het merk Toyota Noah ontvangen als donatie van Suribet NV. De officiële overhandiging heeft plaatsgevonden op 31 mei op het terrein van PCS. Het voertuig zal ingezet worden voor de uitvoering van outreach werkzaamheden in Coronie en Nickerie. Dit werk wordt reeds langer dan tien jaar uitgevoerd door verplegenden op bromfietsen. “Als ik kijk naar het weer en de moeilijk begaanbare wegen, dan komt nu enigszins verlichting in het werk”, zegt Dayasankar Mathoera, algemeen directeur van PCS.
Sinds 12 mei 2016 heeft PCS officieel haar eigen dependance geopend in Nickerie. Het gebrek aan een auto bleef tot op heden bestaan. “Onze huidige vervoersdienst kon niet in de behoefte voorzien, vanwege de drukke bezetting in Paramaribo”, aldus Mathoera. Er is uitgekeken naar de aanschaf van een voertuig, echter is dat vanwege organisatorische redenen niet van de grond gekomen. Er is op den duur ook uitgekeken naar sponsering. “Via de medische directeur kregen wij het mooie nieuws dat Suribet tezamen met Yokohama NV bereid is een voertuig te doneren.”
Mathoera beschrijft de geste als een bijzonder goed gebaar voor Nickerie. “We moeten de zorg naar een hoger niveau tillen. Ik denk dat wij met dit geschenk en het juist gebruik ervan een geweldige stap voorwaarts kunnen maken.” De zorg moet continu aangeboden zijn. Met regenweer, kan dat niet optimaal op de bromfiets. Er zal speciaal een chauffeur in dienst genomen worden, om er voor zorg te dragen dat er zuinig omgegaan wordt met het voertuig.
Nicole van Varsseveld, hoofd marketing van Suribet zegt dat budgets van veel instanties beperkt zijn. “Wij kijken als bedrijf waar wij projecten die de gemeenschap ten goede komen ook kunnen ondersteunen. Zeker ook projecten die PCS uitvoert ten gunste van de samenleving.”

error: Kopiëren mag niet!