Medici hebben geen geloof meer in wanbetaler SZF

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) is het beu dat het Staatsziekenfonds (SZF) door haar zelf voorgestelde afspraken niet kan nakomen. Door deze aanhoudende slechte betalingsdiscipline van het SZF, heeft de VMS besloten om deze afspraak die tot 30 juni 2018 zou lopen, te termineren. Hierna zal de oude regeling, waarbij het SZF iedere eind van de maand de medici moet betalen, weer in werking treden.
Op 31 januari 2018 kwamen de VMS en het SZF een résumé van afspraken overeen waarin onder andere een afwijkende betalingsregeling werd opgenomen geldig tot en met 30 juni. “Aangezien het SZF zich niet heeft gehouden aan deze voorgestelde betalingen, te weten een eerste tranche tussen de 26ste en 29ste van elke maand en een tweede tranche voor de 15de, maar uiterlijk vóór het eind van de volgende maand, delen wij u hierbij nu reeds mede dat wij, op grond van het niet dan wel niet correct nakomen door het SZF van de gemaakte afspraken hieromtrent, niet zullen meewerken aan een verlenging van deze betalingsregeling na ommekomst van de termijn op 30 juni”, schrijft de VMS aan het SZF. De VMS wil per 1 juli uiterlijk eind van elke maand de medisch specialisten uitbetaald krijgen door het SZF, aan de hand van de declaraties die zijn ingediend vóór de 11de van die betreffende maand.
“Wij brengen u nu al hiervan op de hoogte, omdat het SZF zich ook niet heeft gehouden aan de afspraken de specificaties van BAZO klinisch 2016, 2017 en 2018 naar de specialisten te sturen. En misschien nog wel de belangrijkste afspraak, het SZF nog steeds met verschillende tarieven werkt in plaats van 1 SZF-tarief, wat contraproductief en niet-transparant is. Het SZF en de VMS hebben zich verbonden om vóór eind maart 2018 tot 1 tarief te komen, hetgeen ondanks de aandrang en voorstellen van de VMS niet is geschied. Wij zien het overleg om tot 1 tarief te komen zo spoedig mogelijk tegemoet en stellen in alle redelijkheid nu als uiterste datum voor de afronding hiervan: 30 juni 2018. Tevens wijzen wij u erop dat wij het niet meer accepteren dat het SZF zich niet houdt aan haar eigen voorstellen met betrekking tot betalingen aan de medisch specialisten. Indien het SZF eind mei de overeengekomen afspraken zoals voornoemd niet correct nakomt, zijn wij genoodzaakt om per 1 juni 2018 de zorg aan bij het SZF-verzekerden zodanig terug te brengen dat het SZF wel aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Wij zullen in dat geval vanaf die datum alleen SZF-verzekerden faciliteren die acuut medische hulp nodig hebben”, aldus de VMS.

error: Kopiëren mag niet!