Beraad brandweer opgeheven

Het bestuur van de Bond van Personeel bij de Brandweer Suriname heeft op donderdag 17 mei 2018 om 12.00 uur een spoed algemene ledenvergadering (alv) gehouden. De aanleiding hiervan was de huidige situatie die zich voordeed op de post te Coronie en te Onverdacht, waarbij de leden in beraad zijn gegaan over de onhoudbare situatie. De alv had omstreeks 14.50 uur besloten met onmiddellijke ingang in actie te gaan, totdat zaken opgelost zouden worden door de werkgever. De minister van Justitie en Politie heeft gistermorgen de bond ontvangen voor een gesprek.
Bondsvoorzitter Clifton Pahalwankhan zegt dat het beraad van de brandweer vrijdag omstreeks 14.00 uur is opgeheven. Na een goed gesprek met de minister van Justitie en Politie, Sutart Getrouw, heeft de bond een spoed alv belegd en de leden geïnformeerd over het verloop van het gesprek. De minister is willing en heeft aangegeven wat meer ruimte nodig te hebben om zaken te bestuderen en eventueel te realiseren. Hij heeft wel laten blijken de nodige aandacht te hebben voor de problemen van de brandweer. “Indien de minister willing is en de ruimte daartoe vraagt, zijn wij als verantwoordelijke bond bereid hem die ruimte te bieden. De gemeenschap mag niet in onzekerheid leven. Vandaar dan ook dat wij gaan andere keus hebben dan het beraad op te heffen”, aldus Pahalwankhan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!