Getuige bedreigd om niet op strafzitting te verschijnen

De getuige G.R. verklaarde gisteren op de strafzitting dat hij en zijn arbeider enkele dagen terug door een paar mannen bedreigd zijn om niet op de strafzitting te verschijnen. In deze zaak staat de verdachte Edmund F. terecht voor het beroven van een Braziliaanse man bij de carwash van G.R. De getuige, die uit vrees buiten aanwezigheid van de verdachte werd gehoord, vertelde aan kantonrechter Robert Praag dat de verdachte op 30 oktober in de middaguren terugkeerde naar zijn carwash toen hij een heleboel politieagenten daar zag. Bij navraag begreep hij van een arbeider dat Edmund met een blauw gelakte Toyota Crown daar was geweest en een klant had beroofd. Op dat moment kreeg hij een whatsapp-bericht van Edmund met een waarschuwing dat de arbeider niets aan de politie moest vertellen. Het bericht werd ook gelijk aan de politie getoond. Volgens G.R. had hij het voertuig eerder op huurkoop aan Edmund verkocht, waardoor de verdachte bekend stond bij zijn arbeiders. Edmund ontkent echter enig aandeel te hebben gehad in de beroving. Volgens hem woont hij in de buurt, waardoor het normaal is dat hij meerdere keren langsrijdt in dezelfde weg. Op 30 mei wordt nog een getuige gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!