‘OM heeft verkeerde persoon vervolgd’

Als het aan advocaat Maureen Nibte ligt, moet de verdachte Audrey M. integraal worden vrijgesproken, omdat het Openbaar Ministerie een verkeerde persoon zou hebben vervolgd. De verdachte riskeert een celstraf van 2½ jaar voor het verlenen van hulp aan drie criminelen om via een tussendoor van haar woning een winkelpand te betreden en goederen weg te nemen. Als eigenares van het pand verhuurde ze een deel als winkelpand. De raadsvrouw voerde in haar pleidooi aan dat nergens hard bewijs is dat Audrey betrokkenheid heeft in deze zaak. Ten eerste is zij degene die de politie gelijk na het geval heeft opgebeld, terwijl er ook grote twijfels zijn in de verklaring van een medeverdachte. Deze medeverdachte, Stefano, die reeds veroordeeld is, zei op 11 oktober 2017 in hoedanigheid van getuige dat hij gelogen had over de betrokkenheid van Audrey. Gelijk hierna, op 12 december 2017, kwam hij terug op deze verklaring en beweerde dat Audrey wel betrokkenheid heeft gehad. Volgens Stefano had hij op 11 oktober valse verklaringen afgelegd, omdat Audrey hem geld en goederen toegezegd had. Aangezien deze spullen zijn weggebleven, besloot hij ‘de waarheid te vertellen’. Volgens de advocaat heeft Stefano in feite een meinedige verklaring afgelegd en kan hij tegelijkertijd aangeduid worden als een onbetrouwbare getuige. Aan de andere kant vermoedt zij ook dat Stefano na de verklaring van 11 oktober zelf geprobeerd heeft om Audrey af te persen door goederen te eisen. Aangezien dit geweigerd werd, kwam een wraakactie op 12 december. Op 8 mei komt een uitspraak. De verdachte is eerder reeds op vrije voeten gesteld.
FR

error: Kopiëren mag niet!