Soerdjan komt met oranjedas bij beëdiging

Lekhram Soerdjan met zijn opvallende oranje das (foto: Ricky Bahadoersingh)
Lekhram Soerdjan met zijn opvallende oranje das (foto: Ricky Bahadoersingh)
“Dit is mijn nieuwste das”

Lekhram Soerdjan, de nieuwe minister op Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is zich bewust van het zware werk dat hem te wachten staat op het ministerie. “De president heeft benadrukt dat de economie moet worden gediversifieerd. Ik ben bewust van die zware job, maar als iedereen een bijdrage levert en samen werkt, kunnen wij grote stappen maken”, stelt hij. Soerdjan komt uit de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP; de oranjepartij). Hij kwam gisteren in het paleis opdagen met een oranje das. “Dit is niet met opzet. Dit is mijn nieuwste das”, aldus de nieuwbakken minister. Soerdjan werd ook gevraagd hoe hij opkijkt tegen kritiek en ministers niet altijd de vrijheid krijgen om hun werk naar wens uit te voeren. Veelal wordt gesteld dat het beleid op het kabinet van de president bepaald wordt, en van daaruit alleen wordt gestuurd.
Soerdjan deelt mee dat hij voor het instemmen voor deze functie een gesprek heeft gehad met president Desi Bouterse. “Ik heb niet kunnen merken dat er geen bewegingsvrijheid zal zijn. Anders had ik ‘nee’ gezegd. Natuurlijk realiseer ik mij dat de middelen beperkt zijn en dat wij daarbinnen keuzes zullen moeten maken. Wij zullen in samenspraak met het veld prioriteiten stellen, keuzes maken, en uitvoeren”, stelt de minister.
Wij zijn klagers
Bouterse ging op de persconferentie ook in op de vrijheid van ministers om hun werk te doen. Hij stelde: “Wij hebben een interessant volk. Wij zijn klagers. Wij weten het altijd beter. Daarom mi lob a volk disi”, gaf Bouterse te kennen. Hij meent dat wanneer de ideologische lijn kwijt is geraakt vanwege omstandigheden, dit soort opmerkingen zullen komen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!