Juspol-minister Getrouw: “Er komt verandering”

Stuart Getrouw krijgt de moeilijke job op Juspol te klaren (foto: Ricky Bahadoersingh)
Stuart Getrouw krijgt de moeilijke job op Juspol te klaren (foto: Ricky Bahadoersingh)
Stuart Getrouw, gewezen politieambtenaar (1988-2010), is op 4 april 2018 door president Bouterse beëdigd tot minister van Justitie en Politie. “Als er een beroep op je wordt gedaan en de mogelijkheid aanwezig is om een bijdrage te leveren, moet je dat doen”, stelt Getrouw.
Hij is sinds 2010 werkzaam geweest bij de Surinam Airways als Hoofd Airline Security, vervolgens als airport security officer bij Airport Management Ltd. en momenteel als legal officer bij de Stichting Volkskrediet Bank. Zijn laatste opleiding was in International and Comparative Law bij de FHR School of Law.
De nieuwbakken minister denkt dat zijn opgedane expertise goed te verzilveren is bij Juspol. Hij wenst echter nog geen prioriteiten prijs te geven. De minister wil eerst kennismaken met zijn staf en personeel op Juspol. “Ik zal bezoekjes afleggen. Hetgeen waar men over praat (dat er nagenoeg geen sprake is van communicatie vanuit Juspol), daar zal ik sowieso aan werken. Ik weet precies wat er gebeuren moet en hoe het personeel moet worden gemotiveerd. Er komt sowieso verandering.”
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: