Grote aannemers voelen zich niet thuis binnen AAV

De Algemene Aannemersvereniging (AAV) treedt alleen naar buiten als er ‘stront aan de knikker is’, bijvoorbeeld over achterstallige overheidsbetaling. Er wordt geen vaktechnische of bouwtechnische informatie gebracht en ideeën aangedragen hoe de bouw- en constructiesector te bevorderen. Volgens general manager Farsi Khudabux van Baitali NV valt en staat de AAV met de aspiraties en participatie van de leden.
Onvoldoende gemeenschappelijke belangen
‘De aannemersvereniging mag inderdaad wat actiever zijn. Ik heb vergaderingen bijgewoond. De grotere aannemers voelen zich door de samenstelling niet thuis binnen de vereniging. De vereniging wordt uitgemaakt door kleine, middelgrote en grote bedrijven. Er zijn onvoldoende gemeenschappelijke belangen en issues om evenwichtig op te trekken. Het belang van een aannemer die huizen bouwt verschilt met dat van een onderneming die grote en complexe bouwwerken uitvoert. Om een vereniging te laten functioneren, moeten er gemeenschappelijke issues zijn. De bedrijfsvoering, vraagstukken en problemen die spelen bij kleine en grote bedrijven zijn te verschillend van aard.’
Kleine aannemers ontberen kracht
Een gemeenschappelijk issue die alle aannemers delen, is de druppelsgewijze of late betaling door de overheid. De grote aannemers hebben dat ook maar in hun geval bestaat de mogelijkheid op financiële afspraken te maken, waaraan beide partijen kunnen voldoen. Baitali bijvoorbeeld heeft het probleem kunnen oplossen door mee te financieren, minder aanbetaling te eisen en aflossing gespreid over een langtermijn aan te gaan. Kleine en middelgrote bedrijven hebben die kracht niet.
HD

error: Kopiëren mag niet!