Actie TAP’ers wordt mogelijk vandaag na alv opgeheven

De onderhandeling tussen het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (BvU) en de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) is gisteren positief geweest. Partijen hebben een principeakkoord bereikt. Vandaag wordt het akkoord om 8.00 uur op de alv doorgenomen. Volgens de voorlopig bekende resultaten zullen de TAP’ers tegen eind april 2018 een voorschot ontvangen, vooruitlopend op de salariscorrecties. Als de alv instemt met het resultaat, zullen partijen een principeakkoord ondertekenen. Het getal wordt niet genoemd. De actie is gisteren niet beëindigd. Het verloop daarvan wordt vandaag op de alv bepaald.
Het Technisch en Administratief Personeel (TAP’ers) was 3 dagen in actie. Het personeel heeft kunnen uitonderhandelen over overeenstemming over terugstorten van de belastingen die zijn ingehouden op kledinggeld van een deel van de werknemers, en een datum voor aanvang onderhandelingen omtrent de collectieve arbeidsvoorwaarden op 1 mei 2018 en de salariscorrecties.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!