Ex-militair veroordeeld wegens 3 inbraken

Harvey Telles moet een celstraf van 9 maanden uitzitten. Aan deze verdachte worden 3 inbraken verweten. Hij heeft in de maand januari een waterleidingmeter van de SWM weggenomen. De verdachte verklaarde hierop dat hij manja’s was gaan oprapen en opeens een waterleidingmeter zag dat los zat en deze wegnam. Ten aanzien van dit feit heeft een ooggetuige zowel bij de politie als op de zitting verklaard dat de verdachte de SWM-meter heeft ontkoppeld en daarmee ervandoor wilde gaan. De getuige heeft de verdachte samen met nog een omstander aangehouden en overgedragen aan Opa Doeli. De verdachte blijft erbij dat hij de meter niet heeft ontkoppeld. Het tweede feit betreft diefstal uit een woning. De verdachte had zich via een venster toegang tot het pand verschaft en een doos met keukenspullen weggenomen. De buren hadden de verdachte enkele dagen op het terrein gezien. De verdachte gaf hierop te kennen dat hij de goederen op het erf had aangetroffen. Het derde feit is gepleegd op 28 januari. Er zijn koperen gasleidingen weggemaakt. De verdachte blijft erbij de goederen te hebben gevonden. Hij heeft nimmer inbraak of inklimming gepleegd.
Officier van justitie Roline Gravenbreek achtte al die inbraken wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een celstraf van 12 maanden geheel onvoorwaardelijk met aftrek. Volgens de vervolging had de verdachte de waterleidingmeter losgekoppeld. De getuige had de verdachte op heterdaad betrapt en had hem bovendien gezien toen hij bezig was de meter los te koppelen. Ten aanzien van het tweede feit had de verdachte een venster opengemaakt en via inklimming het pand betreden. Het derde feit is ook bewezen.
Advocaat Harold Belfor voerde aan dat de benadeelde van al deze 3 gevallen niet bekend zijn. Hij gaf aan dat de verdachte problemen heeft met verslaving. Hij is verslaafd aan drugs. De verdachte heeft zijn baan verloren vanwege zijn verslaving. Hij verzocht de rechter om de verdachte niet langer in detentie te willen houden. De verdachte beloofde dat hij na zijn invrijheidstelling zich wederom bij het rehabilitatiecentrum zal aanmelden om zich te laten behandelen. De magistraat achtte de feiten zoals door de vervolging aangehaald ook wettig en overtuigend bewezen. Hij week af van de strafeis en veroordeelde deze verdachte tot een celstraf van 9 maanden met aftrek. Telles mag in oktober naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!