River Club sluit deuren; draait al 4 jaren op verlies

1River Club sluit deurenDe Hotel-Motel Exploitatiemaatschappij, gevestigd op de hoek van Condorstraat en Anton Dragtenweg (meer bekend als River Club), sluit haar deuren. Op de laatste aandeelhoudersvergadering is door de aandeelhouders besloten om het hotel en alle toebehorende te doen sluiten, daar de nv de laatste 4 (vier) jaar een verlies van ruim SRD 1.000.000 heeft geleden. Dit blijkt uit een schrijven van de aandeelhouders.
De operationele kosten, zoals, elektra, water, personeelskosten, bankaflossingen en crediteuren kunnen niet betaald worden en de opbrengsten zijn niet dekkend. De toeristen/hotelgangers blijven weg (weinig bezetting van kamers). De enige verkoopdag is zondag. Er zijn betaalachterstanden bij de EBS (SRD 23.300), SWM (SRD 12.000) en de bank (SRD 100.000) en bij crediteuren SRD 906.000 en voor de brandverzekering USD 14.200.
De onderneming is zelfs niet in staat de lonen van haar personeel op tijd uit te betalen. Het hotel heeft 30 personen in dienst. Er is nog geen alternatief gevonden voor deze werknemers. De wacht is inmiddels met 2 directeuren gewisseld, echter zonder betere resultaten. Er zijn totaal 100 kamers, een discotheek, korte-verblijf-kamers, een restaurant, bar en zwembad. De aandeelhouders hebben hiernaast het besluit genomen om de nv te verhuren aan derden of de optie te bekijken tot verkoop van het pand/perceel groot 1,2943 ha, waarbij het verzoek is om de 30 personeelsbestand ook over te nemen. De aandeelhouders zoeken naar een oplossing om de schulden alsnog te betalen. Een van de aandeelhouders is Kries Kalipdewsing van Combe Markt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!