OBS: “Alv zal uitwijzen of uitbetaling conform afspraken heeft plaatsgevonden”

Na een complete lamlegging van het schoolvervoer en openbaar vervoer (NVB) in de afgelopen 5 dagen, zullen de leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) vandaag bij elkaar komen om na te gaan of de uitbetaling door de autoriteiten conform de afspraken heeft plaatsgevonden. Dit bevestigt Kenneth Themen, voorzitter van OBS, tegenover Dagblad Suriname. Hij verduidelijkt dat deze stap noodzakelijk is om met zekerheid aan te kunnen geven of elke bus- en boothouder over de juiste bezoldiging beschikt. “Dan pas kunnen we een besluit nemen, want wij zijn niet gediend van stakingen”, liet Themen uitdrukkelijk weten.
Hij merkt op dat OBS weleens verweten wordt over de stagnatie die de lamlegging met zich heeft meegebracht. “We hebben het werk niet neergelegd, omdat we de kinderen of bevolking onaangenaam willen zijn. Het gaat puur erom dat onze leden geen geld meer hadden om de diensten te continueren.” Volgens de OBS-voorzitter zal het inmiddels wel duidelijk zijn voor de autoriteiten hoe cruciaal het schoolvervoer en NVB-vervoer is voor de samenleving. Hij accentueert hiermee het feit dat de particuliere bussen niet in staat waren om de grote aanloop van passagiers op te vangen. Daarom hoopt hij dat de autoriteiten in het vervolg het tijdig overmaken van de bezoldigingen ernstig zullen nemen. “Het schoolvervoer heeft bewezen een niet weg te denken factor te zijn binnen het onderwijs. Als oud onderwijzer betreur ik de ontstane situatie, maar het verliezen van 5 schooldagen is beter dan elke keer een staking mee te maken vanwege achterstallige betalingen”, aldus Themen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!