Het beste van twee culturen

1DubbelbloedSchrijver Etchica Voorn was woensdag te gast bij de Schrijversgroep’77. De auteur presenteerde haar biografische roman getiteld ‘Dubbelbloed’ in Tori Oso. Het boek werd in september 2017 in Nederland uitgegeven. De schrijfster is geboren uit een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Voorn werd geïnterviewd door voorzitter Siegmien Staphorst van de culturele vereniging Naks. Uit het vraaggesprek bleek dat haar belangstelling voor haar Creoolse afkomst na het overlijden van haar vader toenam en zij op onderzoek uitging. Zij beschrijft haar leven en gevoelens van gemengde afkomst, vandaar de titel ‘Dubbelbloed’, een autobiografisch verhaal. In haar boek beschrijft zij haar zoektocht naar haar Surinaamse achtergrond en eigen identiteit. Voorn ervaart dat zij als gemend bloedige noch bij haar Nederlandse familie, noch bij haar Surinaamse familie thuishoort. Tegelijk beseft ze dat zij door haar dubbelbloed het beste van twee culturen in zich draagt.
HD

error: Kopiëren mag niet!