Rechter stuurt hulpagenten naar examentafel

De rechter in kort geding heeft maandag uitspraken gedaan in de kwestie welke de hulpagenten tegen de Staat c.q. KPS hadden aangespannen over twee examenvakken die zij opnieuw moeten maken. De rechter stelde de hulpagenten in het ongelijk. Deze hulpagenten die een overstap moeten maken om aspirant agent te worden, hadden examen afgelegd. Bij twee onderdelen van het examen, namelijk het vak Nederland en Strafrecht, is gebleken dat een groep hoge cijfers heeft gescoord. Het vermoeden bestaat dat het examenwerk was uitgelekt. Om deze redenen moesten deze twee vakken opnieuw geëxamineerd worden. De hulpagenten met de hoge cijfers verzetten zich hiertegen en gingen in kort geding.
De voorzitter van de examencommissie, politiecommissaris Guno Roosenhoff, geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat de rechter in kort geding op de zitting van maandag de eisers in het ongelijk heeft gesteld. Volgens Roosenhoff worden de vakken vrijdag en zaterdag deze week opnieuw gemaakt. Vrijdag wordt het vak Strafrecht gemaakt en zaterdag Nederlands.
Dagblad Suriname heeft in een eerder bericht van enkele rekruten, die het examenwerk niet hebben gehad, vernomen dat zij het vermoeden hebben dat een van de vrouwelijke rekruten een relatie onderhoudt met een lid van de examencommissie. Vermoedelijk heeft die vrouwelijke rekruut het werk daarna verder verspreid onder haar vrienden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!