Hofwijks acht zichzelf al politiek rijp

Curtis Hofwijks
Curtis Hofwijks
Gastspreker Curtis Hofwijks heeft onlangs op een formele bijeenkomst van Kenniskring zichzelf een toekomstige politicus genoemd. Hij ontkent niet dat hij de politiek ingaat. Hij meent echter vanwege lopende afspraken nog niets anders prijs te kunnen geven. Uit beleefdheid voor het bestuur van de politieke vereniging (zoals hij het noemt) wenste hij zijn intrede in de politiek niet te ontkennen. “Het is geen partij van Curtis. Het is een groep gelijkgestelde mensen met een gemeenschappelijk doel en gedeelde visie. Ik maak deel uit van een onlangs opgerichte politieke vereniging, welke zich op enig moment zal presenteren aan de samenleving”, vertelde Hofwijks. Hij heeft het hier in ieder geval niet over de nieuwe politieke partij ‘Strei!’, die onlangs is opgericht.
Politiek rijp
Hij gaat voor het beste, maar niet met hoge verwachtingen de politiek in. Hij denkt bij de eerstvolgende verkiezingen wel als underdog een verassing te zullen zijn. Hij acht zichzelf inmiddels al politiek rijp te zijn. Het is voor hem niet een eerste keus geweest. “Ik heb er heel lang over nagedacht. Dit is geen zelfverrijking, zoals het nu de norm is. Het is het nemen van de verantwoordelijkheid om de samenleving op een onbaatzuchtige wijze te dienen. Het is allemaal offers brengen. Als je bereid bent die offers te brengen, denk ik dat je rijp bent voor de politiek”, aldus Hofwijks.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!