Ramadhin: “Als jij klein bent, moet jij je niet groot gedragen”

2Ramadhin “Als je klein bent, moet jij je niet groot gedragen”Politiek Analist Hardeo Ramadhin heeft onlangs op een bijeenkomst van Kenniskring ‘harde klappen’ uitgedeeld aan nieuwe politieke partijen en nieuwkomers in de politiek. “Als jij klein bent, moet jij je niet groot gedragen. Als je klein bent, moet jij je nederig gedragen. Als je klein bent, moet je advies inwinnen bij ervaren politici om groot te worden. Als je klein bent moet je snel onder de paraplu van een andere partij opereren. Volgens Guillermo Samson: Als je klein bent, moet je in een Vitz vergaderen”, waren de adviezen van Ramadhin na een uiteenzetten van zijn analyse van de cijfers van de voorgaande verkiezingen in Suriname.
Uit de 113.519 stemmers (Paramaribo, 2015) was het stemmenaantal van enkele personen volgens Ramadhin toch wat lachwekkend. Hij noemde voorbeelden van de nieuwkomers Ronald Hooghart (414 stemmen), Keshopersad Gangaram Panday (136 stemmen), Oesman Wangsabesari (469 stemmen) John van Coblijn (443), Rick Kromodihardjo (152 stemmen) en Ruchsana Illahibaks (89 stemmen). Volgens hem, waren deze politici, om zulke resultaten te behalen, liever niet begonnen met de politiek.
Van de 21 politieke partijen die aan de laatste verkiezingen hebben deelgenomen, hebben 8 geen enkel zetel behaald. Dit ondanks zij hebben kunnen ‘voldoen’ aan de verplichte 1% regeling. “Conclusie: de geregistreerden hebben de politieke partij belazerd. Of de politieke partijen hebben het Surinaams volk voor de gek gehouden”, zegt Ramadhin. Dat er zelfs kandidaten op lijsten van politieke partijen staan, die ook niet voor zichzelf stemmen, vond hij nog frappanter. Uit de data-analyse concludeert Ramadhin ook op dat bijkans alle politici, met een eigen politieke partij beginnen, en vervolgens aansluiten bij een grotere politieke partij.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!