Stagnatie in uitbetaling brandstofcompensatie

Tal van particuliere bushouders kunnen niet over hun brandstofcompensatie beschikken. Het betreft onder andere de trajecten PD (Paramaribo-Dijkveld), PL (Paramaribo-Lelydorp), Hanna’s Lust alsook de trajecten in Commewijne. Dit melden enkele bushouders tegenover Dagblad Suriname. Alhoewel de brandstofcompensatie sedert 11 januari 2018 was overgemaakt op de rekening van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), blijkt dat de uitbetaling hiervan stagnatie ondervindt. “Op 26 januari 2018 werd ik opgeroepen door PLO. Daar aangekomen kreeg ik te horen dat de brandstofcompensatie niet volledig is gestort. Ik moet dus in totaal voor 7 maanden ontvangen! De busonderdelen zijn al zo duur en nu is de dieselprijs weer verhoogd”, beweert een PL-bushouder.
Initieel werd aangegeven dat de autoriteiten een achterstand van 4 maanden hadden ingelopen bij de recente overmaking. Hierover was er overigens een akkoord bereikt tussen PLO en de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda. Dit geschiedde naar aanleiding van de overmaking in oktober 2018; in plaats van een kwartaal, was er slechts voor 2 maanden overgemaakt. Uiteindelijk is de situatie niet veel hersteld. De continue inflatie en devaluatie, in combinatie met de inconsistente uitbetaling van de brandstofcompensatie, zorgen ervoor dat de transportsector veel te verduren heeft.
KSR

error: Kopiëren mag niet!