Trekker met tankwagen vat vlam na bandenpech

Een trekker met daarop een tankwagen van Haukes NV vatte zaterdagmorgen vlam, nadat de truck bandenpech kreeg. Omstreeks 07.50 uur reed de trekker voorbij de controlepost te Klaaskreek. Kort daarna is de band gesprongen en daarbij was er veel rookontwikkeling. Vervolgens vloog de band in brand. De agenten die ter plaatse zijn gedetacheerd, schrokken hevig van dit voorval, vertelde een ooggetuige die achter de truck reed. Een politieman heeft toen de truck die eigenlijk in brand stond, gedirigeerd om ietsje verder te rijden en op veilige afstand te stoppen. Al rijdend heeft de agent een blusapparaat uit de truck gehaald om het vuur te doven. Echter ging het apparaat niet aan. De politieman greep toen een tweede blusapparaat en met heel veel moeite is deze wel in werking getreden. Een andere collega assisteerde de politieman om het vuur te doven, echter zonder het gewenste resultaat. Het vuur bleef aan en ontwikkelde zich steeds. De agenten trokken zich toen terug.
De brandweer van Brownsweg moest uiteindelijk erbij gehaald worden en werd uiteindelijk het vuur geblust. Ook een bluswagen van de brandweer van Lelydorp is naar de brandlocatie gereden om assistentie te verlenen. Het vuur was naderhand onder controle. De agenten en de auto’s die ter plaatse waren, schrokken hevig van de ontstane situatie, omdat er gevaar bestond voor ontploffing. Gelukkig is het niet zo ver gekomen. De trekker heeft schade opgelopen, maar de tank met daarin brandstof werd niet door het vuur aangetast en de schade was daardoor beperkt tot de truck. De medewerkers van Iamgold en Haukes waren intussen ook ter plaatse. Zij zullen een onderzoek instellen naar de oorzaak en de gevolgen van deze brand. Ook het feit dat de brandblussers op het kritieke moment niet in tact bleken, verdient de nodige aandacht van de eigenaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!