Actiecomité: “Vergadering OWT&C was politieke misleiding”

Suraj Sahadew-Lall bezig zijn wenselijkheden te presenteren (foto: Regilio Derby)
Suraj Sahadew-Lall bezig zijn wenselijkheden te presenteren (foto: Regilio Derby)
Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, is ervan overtuigd dat de huidige autoriteiten niet van plan zijn om het particulier vervoer te hervormen. Deze gedachte is versterkt, nadat hij de vergadering van het directoraat Transport op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) op zaterdagavond heeft bijgewoond. De vergadering, die bijkans 3 uren heeft geduurd in het gebouw van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), welke overigens geleid werd door directeur Joyce Blokland-Wijnstein, bestempelt Sahadew-Lall als een politieke misleiding. “Eerst mochten we onze wenselijkheden presenteren. We waren enthousiast, we dachten dat het een goede tegemoetkoming zou worden. Iedereen heeft zijn zegje gedaan, maar uiteindelijk heeft mevrouw Blokland gezegd dat zij datgene zal doen wat zij wil. De bushouders zijn hierdoor erg teleurgesteld”, beweert Sahadew-Lall in gesprek met Dagblad Suriname. De autoritaire opstelling van de directeur heeft ervoor gezorgd dat de vergadering rumoerig is verlopen.
Blokland heeft geen luisterend oor op kritiek PLO
Tijdens de vergadering hebben de bushouders hun hart gelucht omtrent de vele knelpunten, waarmee zij dagelijks mee te kampen hebben. Enkele van deze knelpunten zijn: drastisch verminderde klantenaanloop en inkomsten, devaluatie, achterhaalde tarievenstructuur en verhoogde kosten. “Mevrouw Blokland is helemaal niet ingegaan op de klantenaanloop en tarievenstructuur, ondanks dat de dieselprijs aanzienlijk is gestegen.” Integendeel heeft de directeur zich gefocust op de verlenging van vergunningen en de overdracht daarvan. “Het leek meer alsof mevrouw Blokland de eigenaar is van onze bussen. Zij heeft geen coöperatieve houding getoond.” Sahadew-Lall die doordrongen is van de lakse attitude van PLO, heeft getracht om dit tijdens de bijeenkomst aan de kaak te stellen, echter had de directeur geen luisterend oor. “Hoe wil mevrouw Blokland de problemen aanpakken zonder eerst van de bushouders te horen wat die problemen concreet zijn?” Dit is de reden dat Sahadew-Lall constateert dat de directeur met een politieke misleiding bezig is naar de bushouders toe; men wil slechts bij de verkiezing van 2020 scoren.
Vergadering trekt weinig bezoekers aan
Alhoewel er bijkans 1300 vergunninghouders zijn geregistreerd, waren slechts 50 bushouders aanwezig op de bijeenkomst. Volgens het Actiecomité wordt er voor dergelijke vergaderingen niet gestreefd naar een totale participatie vanuit de bushouders. “Er was geen convocatie gestuurd op de verschillende routes; het was gewoon via whatsapp gegaan. Zelfs de voorzitter en de penningmeester van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) waren niet aanwezig.” Het Actiecomité ging ervan uit dat de directeur oplossingsgericht, proactief en faciliterend zou zijn naar de bushouders toe, echter zijn ze voor de zoveelste keer teleurgesteld.
KSR

error: Kopiëren mag niet!