Nerkust wil sekswerkers belasting laten betalen

Dc Mike Nerkust
Dc Mike Nerkust
De districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust, werkt er hard aan om sekswerkers in de toekomst belastingplichtig te stellen. Dit initiatief is er één van het commissariaat zelf. Dit staat op de overheidswebsite De Boodschap. Nerkust wil wetgeving uit Nederland aanpassen aan Surinaamse omstandigheden. Door prostitutie te reguleren, hopen beleidsmakers noodgedwongen deze vorm van onzedelijkheid weg te werken.
De districtsraad is nu bezig met een verordening voor Paramaribo, men hoopt een brevet van ‘geen bezwaar’ te krijgen, wanneer het ministerie van Regionale Ontwikkeling dit voorstel bespreekbaar maakt in De Nationale Assemblee. Sekswerkers zullen een zone worden aangewezen, de tippelzone, waarin zij toegestaan worden om te werken. De dc zegt de afgelopen jaren te hebben meegemaakt dat mensen langs de wegen staan of zogenaamd een huis huren en een massagesalon opzetten om zo geld te verdienen.
De districtsraad bekijkt de mogelijkheid om deze belasting onder de noemer ‘eenmanszaak’ te innen. Terwijl de raad sekswerkers en massagesalons in kaart brengt, gaat men na welk bedrag aan belasting redelijk is. Sekswerkers op straat en massagesalons zullen niet hetzelfde bedrag aan belasting betalen, hiervoor bedenkt de raad een middenweg. Aan het eind van dit traject, dat ruim vier tot vijf maanden in beslag zal nemen, zal elke sekswerker en massagesalon verplicht zijn zich te registreren bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

error: Kopiëren mag niet!