Buren schakelen politie in voor dc Doebay

Buren schakelen politie in tegen dc DoebayDe politie van Nickerie kreeg in het weekend een melding binnen betreffende een kwestie tussen de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Lakshminarain Doebay, en zijn wederhelft. Een buurtbewoner schakelde de politie in, omdat er luidruchtig werd gesproken in de woning van de dc, die in het weekend naar Nickerie afreist. De politie heeft ingespeeld op de melding en ging op onderzoek uit. Ter plaatse aangekomen, werd aan de politie voorgehouden dat er inderdaad een woordenwisseling gaande was tussen het echtpaar. Eenmaal de politie ter plaatse was, vroeg de echtgenote de politie om met haar man te praten en om te bemiddelen.
Dagblad Suriname heeft deze informatie nagetrokken bij de politie van Nickerie en het blijkt dat de sterke arm bezig is met een onderzoek. In het belang van het verdere onderzoek heeft de politie het nodig geacht voorlopig geen verdere details prijs te geven.
In 2011 veroordeeld
Dc Doebay heeft op 1 juli 2011 een burger mishandeld. Doebay was toen dc van Nickerie. Dit incident deed zich voor in Nickerie bij de woning van een spuiter. Het verhaal was dat Doebay zijn voertuig had zien staan bij een spuiter, zonder dat hij iets hiervan afwist. Later was gebleken dat de dc zijn voertuig aan het latere slachtoffer had afgestaan en die heeft op zijn beurt het voertuig doorverkocht had aan een derde. Uiteindelijk was er ter plaatse een vechtpartij uitgebroken, waarbij de dc het slachtoffer met een kabel had bewerkt. Volgens Doebay had hij geen bedoeling om een vechtpartij uit te lokken. Voor dit strafbaar was Doebay veroordeeld wegens mishandeling en bedreiging tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

error: Kopiëren mag niet!