VMS en SZF beleggen derde vergadering

Er is wederom een vergadering gepland voor vandaag. Dit zal reeds de derde vergadering zijn die belegd wordt tussen de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en het Staatsziekenfonds (SZF). Hoewel de gesprekken wel goed lopen, zegt de VMS-voorzitter, Pieter Voigt, dat er een heel naar artikel is gekomen van de heer Hasrat. “We nemen heel veel aanstoot aan dit bericht en zullen eventjes moeten kijken hoe we verder gaan.”
Drs. H.A.R. Hasrat heeft via de media bekendgemaakt te vinden dat de minister van Volksgezondheid erg mild is geweest in zijn uitspraken. De arts vindt dat er vanuit de specialisten beter gesproken kan worden over een poging tot chantage. Volgens hem komen fundamentele zaken de gezondheidszorg treffende al jaren niet op de agenda voor van besprekingen die aangevraagd worden door de VMS. Vermoedelijk zullen ook deze uitspraken ter sprake komen tijdens de vergadering vandaag.
De directeur van het SZF, Rick Kromodihardjo, stelde eerder juist best tevreden te zijn over de gesprekken die gevoerd worden met de vereniging. Belangrijke oorzaken die geleid zouden hebben tot de actiedreiging, zijn onder de loep genomen. Pijnpunten zijn goed besproken en er wordt gewerkt naar oplossingen. De VMS heeft nog geen alv belegd. Na deze vergadering hoopt men meer concrete zaken bereikt te hebben.

error: Kopiëren mag niet!