Shata samen met toerisme-organisaties op vakantiebeurs in Utrecht

1SHATA samen met toerisme organisaties op vakantiebeurs in UtrechtDe vakantiebeurs is een jaarlijks georganiseerde beurs te Utrecht, Nederland, waar alle bezoekers op afkomen gezien het de grootste beurs is in Nederland. Bezoekers doen deze beurs vooral aan om te zien waar zij tijdens de restant van het jaar naar toe kunnen om hun vakantie door te brengen, liefs de warme streken. Suriname doet elk jaar ook mee aan de beurs. Van het jaar is de Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata) samen met een scala aan bedrijven ook op de beurs. “Wij staan al bijna 15 jaar op de beurs en het was de Stichting Toerisme Suriname (STS) die dit eerder coördineerde, maar vanaf vorig jaar hebben wij dit georganiseerd”, zegt Sinfra Zaandam, managing director van Shata. Shata staat in totaal met 15 bedrijven op de beurs. Dat is een combinatie van touroperators, hotels en reisbureaus. Bedrijven zoals SLM, TUI, Torarica, Mets en Residence Inn zijn van de partij. Op de beurs zijn er diverse sessies met de deelnemers gehouden en presentaties gegeven voor de vakmensen binnen de toerismesector. “Wat ietsje anders is van het jaar is dat de Shata 2 gidsen heeft meegenomen van de United tourguides Stichting vanwege het feit dat het belangrijk is dat de bezoekers vanuit de eerste hand horen wat zij zullen ervaren tijdens een tour. Het is ook een initiatief geweest van de Nederlandse ambassade, die de Shata heeft ondersteund om op de beurs te kunnen staan.” Er is vervolgens een heel nieuw ontwerp gemaakt voor the booth. “We hebben hele grote foto’s van Suriname, wat de mensen ook aantrekt om naar onze stand te komen. Alle deelnemers hebben de gelegenheid hun onderneming te promoten en zich te profileren. Een van die bedrijven die bijvoorbeeld meedoet aan de beurs is Access Suriname Travel (AST). Dit bedrijf heeft onlangs een award gewonnen.”
Positieve reacties
De reacties op de stand van de Surinaamse delegatie zijn tot nu toe goed, zegt Zaandam. De deelnemers vinden dat de presentatie is zoals ze dat graag wilden. “Niet dat het de overige jaren niet goed was, maar zeker qua ruimte, indeling en aankleding/opzet is een verbetering merkbaar. Voor ons als organisatie was het fijn om dit te horen. Wij hebben er ook voor gezorgd dat er interactief met de bezoekers gecommuniceerd wordt middels een schoolbord met krijt, waarbij zij hun ervaringen kunnen delen met betrekking tot wat zij van Suriname vinden.” Op de beurs staan de gidsen gekleed in verschillende klederdrachten en vertellen de bezoekers over de geschiedenis van Suriname. “Je merkt wel dat bezoekers veel vragen hebben. Af en toe wordt gevraagd hoe het staat met vaccinaties voor gele koorts. Er is in dit kader wel gesproken over de vele miscommunicaties die er zijn rond vaccinaties.
Verder wordt gesproken over het eten, muziek, natuur en dat Suriname gerekend kan worden tot een van de veiligste landen in de regio. Het is belangrijk om de mensen duidelijk te maken wat het land te bieden heeft. Vandaar dat die constante promotie belangrijk is om in contact te komen met mensen die niets van Suriname afweten”, aldus Zaandam.
De beurs wordt tot 14 januari gehouden. Uit deze beurs wil Shata dat er sowieso meer toeristen komen naar Suriname. “Dat de toeristen die reeds zijn geweest, terug kunnen komen naar ons land, dat de deelnemers via de beurs meer business binnen kunnen halen en dat de bekendheid van Suriname wordt vergroot.”
NK

error: Kopiëren mag niet!