Contract Lachmising wordt mogelijk verlengd

SLM-directeur Robbi Lachmising op zijn kantoor (foto: Ricky Bahadoersing)
SLM-directeur Robbi Lachmising op zijn kantoor (foto: Ricky Bahadoersing)
Robby Lachmising, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), blijkt nog aan te zullen aanzitten als directeur van de organisatie. Zijn contract verloopt in januari 2018. Dagblad Suriname verneemt van welingelichte bronnen dat Lachmising nog zes maanden zou mogen aanzitten bij de SLM. Van de raad van commissarissen kon er echter nog geen bevestiging worden verkregen. Er werd verwezen naar voorzitter Ranu Mathoera, die gisteren niet bereikbaar was.
Lachmising met de informatie geconfronteerd, gaf ook aan het te hebben van horen zeggen, maar zelf niet officieel niet te zijn bericht. Hij wenste zich daarom ook te onthouden van commentaar.
Lachmising had tot een maand terug nog niets gehoord over een verdere verlenging van zijn contract. In zijn laatste interview met de krant in december 2017 stelde hij wel er niet aan te denken. De directeur uitte zijn wens om tot 2020 te blijven aanzitten om het bedrijf inderdaad uit de cruciale positie te halen. “Ik wil tot 2020 blijven. Ik weet dat ik 76 jaar ben. Ik kan het echter doen. Ik wil de vervanging op de Mid-Atlantische route begeleiden. Er zijn veel gesprekken geweest onder mijn leiding. Wij weten welke kant wij opgaan. Als je een nieuweling van buiten brengt, heb je een groot probleem”, zei Lachmising aan de krant.
Financieel is het nog niet wat het wezen moet binnen de SLM. Het bedrijf sluit het boekjaar mogelijk met een verlies af. Haar boekjaar sluit pas op 31 maart af. Uitgaande van de begroting van de organisatie zal het komend boekjaar volgens Lachmising ook met een verlies worden afgesloten. Een pluspunt echter in de samenwerking met touroperator TUI is dat de SLM nu meer naamsbekendheid krijgt. Het effect is ook al te zien op de vele charters die zij heeft mogen uitvoeren in de afgelopen periode.
Er moet daarnaast wel worden opgetekend dat het verlies binnen de organisatie vooral ligt aan de hoge kosten die het bedrijf maakt. Er wordt momenteel een programma genaamd ‘Huis op Orde’ uitgevoerd, waarbinnen alle afdelingen van de SLM de opdracht krijgen om te bezuinigen. Een ander al jarenlang door vooral politici aangekaart maar voortdurend probleem van de organisatie is het overschot aan personeel dat ook drukt op de kosten.
In juli 2016 werd Lachmising door de toenmalige minister van Transport Communicatie en Toerisme, Andy Rusland, als directeur binnengehaald. Het contract van Lachmising zou begin juli 2017 verlopen. De aandeelhouder had toen zijn contract met 6 maanden verlengd. “Wat daarna zal gebeuren, weet ik niet, maar ik werk alsof ik nooit meer wegga bij de SLM”, zei Lachmising in een eerder gesprek aan de krant.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!