Actiecomité: “Regering en PLO zijn bezig bushouders kapot te maken”

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, is van oordeel dat de autoriteiten alsook de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) gezamenlijk bezig zijn om de bushouders van het particulier vervoer financieel kapot te maken. Hij merkt namelijk op dat PLO enerzijds een akkoord heeft bereikt met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, voor de uitbetaling van de brandstofcompensatie van de afgelopen 4 maanden op uiterlijk 12 januari 2018, terwijl de minister dit anderzijds totaal ontkent. “Dit geeft aan dat er iets niet pluis is; PLO is een organisatie om de agenda van de regering niet tegen te werken”, stelt Sahadew-Lall tegenover Dagblad Suriname.
Daarnaast valt het hem eveneens op dat de huidige bustarieven nogal stabiel zijn gebleven in een periode waar vrijwel alle goederen en diensten in prijs zijn toegenomen. “Wij hebben niets gemerkt van een tariefaanpassing die bovendien vanaf eind juli 2017 zou intreden. De benzineprijs, verzekeringskosten, bus- en levensonderhoudskosten zijn drastisch gestegen, maar de tariefaanpassing komt maar niet aan de orde. Is PLO blind dat ze het nut van tariefaanpassing niet kunnen inzien?”, vraagt Sahadew-Lall zich af. Hij ziet graag dat er niet alleen voor de brandstofcompensatie gepleit wordt, maar ook voor een tariefsverhoging van het particulier vervoer. Aangezien deze sector totaal aan zijn lot is overgelaten, zal het Actiecomité het heft in eigen handen nemen. “Wij gaan binnenkort een standpunt innemen, zodat de particuliere sector weer kan groeien en bloeien.” Sahadew-Lall wenste de verdere details hierover vooralsnog niet prijs te geven. Het Actiecomité is al geruime tijd bezig om positieve veranderingen in het openbaar vervoer tot stand te brengen, echter heeft de minister keer op keer zijn rug toegekeerd aan hen. Het is dus afwachten welke stappen het Actiecomité zal ondernemen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!