Asfaltering gedeelte ringweg Centrale Markt

2Asfaltering gedeelte ringweg Centrale Markt1
2Asfaltering gedeelte ringweg Centrale Markt2Anoushka Sardjoe-Missier, lid van het multidisciplinair team, deelt mee dat sinds de komst van de nieuwe leiding bij de Centrale Markt Paramaribo er steekproeven zijn gedaan. Er is vaker met de marktventers gesproken over problemen die oplossingen vergen. Eén van de problemen was de slecht begaanbare ringweg van de markt. Zelfs bij kleine regenvallen kon die onderlopen. Vooral voor de kruiers onder de markt was het moeilijk werken. Het gedeelte vanaf de ingang (Dr. Sophie Redmondstraat) tot 100 meter in de markt is aangepakt. De rest van de ringweg was voorzien van straattegels en wacht nog op aandacht. Dat zal volgens Sardjoe-Missier nog veel werk vergen om de aanpak te realiseren. “Wij zullen proberen de tegels te egaliseren. Dat komt nog”, zegt zij.
De asfaltering is via van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie gerealiseerd. De uitvoerder was Dalian. “Wij zijn heel blij en dankbaar”, zegt marktmeester John Lecton. Onder de markt is er echter volgens Lecton nog veel meer werk te doen. Gisteren was het de 17de zondag, waarop gedetineerden op de markt werden ingezet voor renovatiewerkzaamheden. De gedetineerden schilderen en werken ook mee aan de elektrificatie onder begeleiding van de installateurs. “Zij krijgen wel wat geld van de dc. Het geld van de markt gaat naar de dc. Hij zorgt elke week voor materiaal. Dat kost niet weinig”, zegt Lecton.
De inkomsten van de markt zijn in ruim 8 maanden met SRD 1.1 miljoen vergroot. Dit is volgens Lecton gelukt door hard werken. De marktleiding is per 13 april begonnen en heeft haar kas voor 2017 per 13 december afgesloten.
Inmiddels kan Lecton meedelen dat ruim SRD 800.000 weer terug is gekanaliseerd naar de markt. “Ik denk dat bijna 800.000 is teruggevloeid naar de markt. Vele mensen denken dat wij praten over winst. Het is gewoon geld dat de markt geleverd heeft. Dit geld gaat in de pot van de dc. Meer dan 800.000 heeft hij weer hier doen vloeien. Er is een enorm achterstand aan onderhoud”, stelt Lecton. Er rest nog veel werk te doen om de markt veel representatiever uit te laten zien.
Lecton praat hier ook over de straten binnen de markt en daken (er zijn bijvoorbeeld bijkans 1000 zinkplaten nodig voor de daken). Lecton is al met al tevreden met het werk dat tot nu toe verricht wordt. “Wij werken lange uren. Het gaat naar wens”, aldus Lecton.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!