Nog geen duidelijkheid in kwestie schoolvervoer

De verhitte bus- en boothouders van het schoolvervoer hebben op 5 januari het werk neergelegd als gevolg van het uitblijven van de financiële afspraken, welke vervat zijn in de principeovereenkomst van juni 2017. Hierdoor heeft de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, die overigens pas op vrijdag benoemd is tot ad interim minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, in het weekend gesprekken gevoerd met de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS). Op zondagavond rond 19:00 uur was er nog geen akkoord bereikt, waardoor de situatie vooralsnog uitzichtloos is.
“We hebben zaterdag een meeting gehad met de minister en zondagavond volgt er een vervolgmeeting. We proberen te bewerkstelligen dat het salaris van december 2017, op basis van het oud tarief, alvast gestort wordt”, gaf Radjesh Ori, secretaris van OBS, in gesprek met Dagblad Suriname te kennen. Hij stelt dat zolang er niets overgemaakt wordt de diensten niet hervat kunnen worden. “Als de overheid tenminste voor de maand december had uitbetaald, zou er geen onderbreking zijn. De eerste week van januari is al voorbij en nog steeds heeft de uitbetaling niet plaatsgevonden”, beklemtoont Ori. Het onderhoud op zondagavond zal uitwijzen of de minister de verhitte dienstverleners van het schoolvervoer tot bedaren heeft kunnen brengen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!