Hellings zal zich met juristen beraden over verloren rechtszaken

Raoul Hellings
Raoul Hellings
De bondsvoorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, heeft twee rechtszaken tegen zich aangespannen gekregen, en één zelf aangespannen. Alle drie rechtszaken blijken in het nadeel van de bondsvoorzitter te zijn uitgekomen. “Wij leven in een rechtstaat. Als partijen het niet eens kunnen worden over iets, gaan wij naar de rechter. Ongeacht in welk geschil je bent, is er altijd een winnaar en een verliezer. Op zich is er geen ramp. Dit zijn de spelregels waaraan jij je gecommitteerd hebt. Als zodanig is dat het. Een rechtszaak verliezen, is op zich geen dieptepunt, omdat het (verliezen of winnen) van tevoren vaststaat”, zei Hellings op het oudjaarsfeest van het politiekorps tegenover verslaggevers. Alle drie rechtszaken hadden te maken met één kwestie, met name de psychologische test van Hellings.
In een eerder bericht verschenen in Dagblad Suriname werd vermeld dat Hellings de test niet had gehaald en dat hij door bemiddeling van twee vrouwelijke hoge politiefunctionarissen toch was toegelaten tot de opleiding. Hellings ondernam stappen tegen Dagblad Suriname. Het bericht was echter gepubliceerd, omdat de krant onderliggende stukken had ontvangen en op basis van het 100% bewijs het artikel had geplaatst. Volgens de voorzitter was het document met betrekking tot die psychologische test valselijk opgemaakt door de commissarissen tevens leden van het managementteam van het Korps Politie Suriname (KPS), Robby Ramjiawan en Guno Roosenhof. De voorzitter had in juni 2017 op Radio ABC aangegeven dat hij de psychologische test grandioos had gehaald. In reactie hierop, kreeg Hellings de rest van de twee rechtszaken tegen zich aangespannen. De vonnissen zijn volgens Hellings nog niet op schrift. Hij stelt nog niet te weten wat de overwegingen zijn van de rechter om tot de oordelen te komen. “Wanneer ik het oordeel van de rechter binnen heb, zal ik met mijn juristen over gaan beraden”, aldus Hellings.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!