Balansi blijft zwaargewicht worstelkampioen

uits NK jpeg

Wilson Balansi
Wilson Balansi
De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseerde gisteren haar nationale kampioenschappen 2017. Wilson Balansi heeft zijn zwaargewicht titel geprolongeerd. De militair versloeg in de finale van de zwaarste klasse Sharwien Jhinno uit Nickerie middels technisch overwicht (verschil van 10 punten). In deze klasse deed Leandro Dongo niet mee vanwege een blessure, terwijl Marciano Tsang door een sterfgeval ook afwezig was. In de halve finale versloeg Balansi de worstelaar Baldjietsingh Harpal, die een comeback maakte. In de andere halve finale won Jhinno van de nieuwkomer Akshay Gowricharan.
Ook de worstelaars Arun Bihariesingh (Commewijne), Widesh Ramcharan (Hind-Keserie) en Sahil Satram (Jai Hanoeman) moesten zwaar knokken om hun titel te behouden. Ramcharan moest dat doen met een zware knieblessure opgelopen in de halve finale partij tegen Micha Willems. Maar de show op de avond werd ongetwijfeld gestolen door Ghanshaam Ramcharan van Hind-Keserie. In de finale won hij van de jeugdsensatie Nawien Bepat (Jai Hind) op spectaculaire wijze. 10-0! Ghanshaam maakte eerst 2 punten en kon daarna de voeten van Bepat vastklemmen. Middels 4 draaiingen achter elkaar versloeg hij Bepat heel makkelijk tot een ieders verbazing. Fernando Ghoerahoe die nu ietwat lichter weegt, werd kampioen in de -97kg klasse door in de finale van Chiragalie Mohamed te winnen.
Mooi was te zien dat de nieuwste vereniging Shuriken uit Nickerie ook een titel pakte bij de jeugd. Manish Channai werd kampioen in de klasse 10-13 jar tot 57 kg.
Met dit toernooi heeft de SWF een druk jaar afgesloten. De SWF is van plan het volgend jaar te starten met de Opo Yari-viering.

error: Kopiëren mag niet!