MAS huldigt jubilarissen

Geen baan zekerheid is geen  zekerheid voor de toekomstGisteren heeft de Maritieme Autoriteit van Suriname (MAS) 12 jubilarissen gehuldigd wegens een aantal jaren trouwe dienst bij de organisatie. Het gaat in deze om personen, die 40, 35, 30, 25, 20 en 12½ dienstjaren hebben opgebouwd. 3 personen uit de groep waren eerder al met pensioen gegaan. Deze groep heeft in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Het bedrijf heeft mede dankzij de inzet van haar medewerkers zich ontwikkeld tot een dynamisch en intensief dienstverlenend bedrijf. Directeur Michel Amafo heeft stilgestaan bij medewerkers die met pensioen zijn gegaan en later tot de ontdekking kwamen nog een bijdrage te kunnen leveren aan het bedrijf. Volgens de directeur zijn deze medewerkers welkom zich wederom bij het bedrijf aan te melden. Er is een programma draaiende in het bedrijf waar mensen vervroegd met pensioen kunnen gaan. “We jagen echter niemand weg en als je nog je krachten wilt geven aan het bedrijf, kan je terugkomen. Op die manier gaan wij om met onze medewerkers”, stelde Amafo. De jubilarissen zijn Fung Roland en Weibolt Orfeo (12½ dienstjaren), Gerio Kuik (20 jaar), Kamlawati Koedjbiharie (25), Pertabsing Matadien (30), Haime Emile, Stephan Mangalie en Rinaldo Klas (35 jaar) en Latchmansing Shakunteladebie (40 jaar). Deze medewerkers hebben een oorkonde ontvangen en enkelen een 18 karaat gouden ketting. De 3 medewerkers die reeds gepensioneerd waren, zijn Ajodhia Soenilchandre (35 dienstjaren), Abdulkadir Abdul Sakoer (18) en Gopie Radjkoemar (36 jaar); zij hebben elk een plaquette gehad als erkenning.
Vanwege de vele uitdagingen en gezien de economische situatie was het bedrijf genoodzaakt het kostenbeheer en de reductiemaatregelen te verfijnen en een strak financieel beleid voort te zetten ter garandering en ter optimalisatie van de kwalitatieve dienstverlening. “Het afgelopen jaar hebben wij dankzij onze medewerkers hoogtepunten kunnen bereiken. Een daarvan was de vervolging van de ‘Aids to navigation’ training in samenwerking met de IALA. We hebben de Navigation Acadamy kunnen inaugureren en studenten gekregen uit het buitenland. We hebben voor volgend jaar de planning de tweede sessie van de training te organiseren”, aldus Amafo.
Leuk te werken voor MAS
Bisai Alida, vertegenwoordiger van de bond van Haven en Loodswezen, heeft aangegeven dat deze erkenning een mijlpaal en een hoge mate van respect en vertrouwen aangeeft. Er zijn duizenden die nog steeds niet gewaardeerd worden op de werkvloer en nog steeds op dit moment wachten. Het is volgens Alida om deze reden leuk te werken bij de MAS , omdat het een plek is waar men gewaardeerd en gekoesterd wordt. “Overal wordt er bezuinigd, ook bij de bedrijven. Maar het zijn de medewerkers die het gelijk in hun zak voelen. Door de toenemende macro-economische problemen zien wij dat de werkgelegenheid steeds achteruitgaat. Geen baanzekerheid betekent geen zekerheid voor de toekomst. Velen zijn daardoor noodgedwongen om alternatieven te zoeken om zichzelf en hun gezin te verzorgen. Wij vanuit de vakbond gaan ervan uit dat wij moeten kunnen rekenen op de onderlinge solidariteit. Niet alleen als werknemers onderling, maar ook als werkgever en vakbond. Juist in deze tijd zullen wij als land kunnen overleven als we samenwerken.”

error: Kopiëren mag niet!