Waarnemend directeur SHTTC niet bereid functie HI&T op te geven

De waarnemend directeur van de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) kan niet tot directeur worden benoemd, omdat hij niet bereid is zijn functie op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) op te geven. Dit zei Arbeid-minister Soewarto Moestadja donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). SHTTC wordt momenteel geleid door Rabin Boeddha. Volgens de bewindsman is het belangrijk te weten dat het bestuur van deze stichting wordt gevormd door de ministeries van Arbeid en Handel, Industrie & Toerisme. “Er is een rooster dat beurtelings de leiding van het bestuur wordt voorgezeten door Arbeid of HI&T. Vroeger was ook TCT erbij betrokken. Er kon geen overeenstemming worden bereikt omtrent de invulling van de functie, omdat de huidige waarnemend directeur tevens werkzaam is op het ministerie van HI&T en betrokkene niet bereid was daarvan afstand te doen door te kiezen voor de positie van directeur SHTTC.” Het is volgens Moestadja nu de beurt van HI&T om het bestuur te leiden. Nu is men ook bezig invulling te geven aan het nieuwe bestuur bestaande uit 5 leden. De SHTTC is door de overheid en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in het leven geroepen om middels opleidingen en trainingen de kwaliteit van de producten en de diensten binnen de toerisme en de hospitality sector te verbeteren.
FR

error: Kopiëren mag niet!