Vandalen richten schade aan SWM intakebuis Brownsweg

Het was een vreugdevol moment toen bewoners in het district Brokopondo, namelijk in het gebied Brownsweg, na jaren water kregen uit de kraan, helaas duurde deze vreugde niet lang. Gisteren hebben vandalen met een scherp voorwerp de intake buis doorgesneden waardoor de bewoners in het gebied verstoken zijn van water. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) geeft Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) aan, dat het bedrijf met man en macht bezig is de situatie te verhelpen zodat de bewoners wederom kunnen genieten van stromend water uit de kraan. De directeur verteld verder dat de bronpomp, welke mede mogelijk is gemaakt door NV Grassalco en IAMGOLD Corporation, onlangs ook is bewerkt met een scherp voorwerp. Het is nog niet duidelijk wie de kwaadwilligen zijn die de schade hebben aangericht.

error: Kopiëren mag niet!