Politiemannen barricaderen hoofdbureau Duisburglaan

Politiemannen barricaderen hoofdbureau DuisburglaanOntevreden leden van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben donderdagmiddag aan de Duisburglaan het hoofdbureau gebarricadeerd. De algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politiebond (SPB) werd geschorst en de leden hebben toen postgevat bij het hoofdbureau. Daar hebben zij gepraat met het managementteam en beleidsondersteuningsteam van de politie. Volgens Revelino Eijk, woordvoerder van de SPB, werd zonder medeweten van de bond een nieuw dienstrooster ingevoerd. Dit werd per 1 december 2017 ingevoerd. Hieraan hebben politiepost Livorno en Keizerstraat uitvoering gegeven. Volgens de leden is het een dienstuur waarbij de manschappen 12 uren moeten werken in plaats van 8 uren. Dit is een onbegrijpelijke en frustrerend dienstrooster. De leden hebben hiertegen geprotesteerd en zijn met hun voertuigen gereden naar Duisburglaan. Daar hebben zij de weg gebarricadeerd met hun voertuigen.
Volgens Eijk zijn de korpsleiding en het bondsbestuur overeengekomen dat het nieuwe rooster onmiddellijk wordt opgeheven. Eijk zegt dat alleen de Algemene Surveillancedienst (ASD) van Keizerstraat van 1 december tot 4 januari 2018 de 12 uren zullen draaien vanwege de drukte. Dit vanwege de verhoogde staat van paraatheid in de binnenstad die tot en met 4 januari 2018 duurt. “Dit is voor de feestdagen en de tal van activiteiten in deze periode”, deelt Eijk mee. “Het komt erop neer dat de manschappen 12 uren of langer zouden draaien per shift. Het was gewoon een ingewikkeld nieuw rooster dat men had ingevoerd. Het is sinds 1 december van kracht geweest zonder medeweten van de bond. De bond had al geruchten gehoord”, zegt Eijk.
Er zal nu weer gewoon volgens het oude dienstrooster gewerkt worden. De politie van Livorno zal vrijdag onmiddellijk stoppen met het nieuwe dienstrooster. “De Surveillancedienst gaat wel 12 uren draaien met dien verstande dat er geen subgroepen zullen zijn. Als je om zeven uur aanmeldt en regulier tot drie uur in de middag draait, is alles daarna overuur”, licht Eijk toe. “Je moet dan wel de 12 uren volmaken, maar dat zijn we wel al gewend om in december deze diensten te draaien.”

error: Kopiëren mag niet!