“Handen af van Imeao, strey de’f strey wi no sa frede”

_Handen af van Imeao, strede strey wi no sa frede“Strey de’f strey, wi no sa frede. Handen af van het Imeao. Handen af van de nieuwe structuur. We willen een oplossing.” Dit waren slechts enkele leuzen die zowel door vakbondsleider Wilgo Valies als studenten van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao) werden gescandeerd op donderdag bij De Nationale Assemblee (DNA) in afwachting op Onderwijsminister Robert Peneux. “We zijn niet bang. We gaan samen de strijd aan. Op het moment dat je rechtvaardig bezig bent, kan er niets gebeuren. Je kan dus niet afgeschreven worden. We komen op voor onze eigen belangen en niet voor de belangen van de docenten”, beklemtoont Ruthlyn Ritfeld, vertegenwoordiger van de Imeao-studenten. Na bijkans een uur werd er zijdens de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), een petitie aangeboden aan de voorzitter van DNA, Jennifer Geerlings-Simons, om aandacht te vragen voor de “chaos” die momenteel gaande is op de Imeao-scholen. De voorzitter liet duidelijk merken dat zij deze spontane handeling in eerste instantie niet op prijs heeft gesteld, aangezien er richtlijnen worden gehanteerd binnen het parlement voor het indienen van een petitie. “Wanneer we geconfronteerd worden met een plotselinge petitie-indiening, betekent het dat u zult moeten wachten. En dat kan zowel voor u als ons vervelend zijn”, gaf Geerlings-Simons te kennen. Tijdens de overhandiging kwam Peneux voor enkele minuten tevoorschijn en vroeg de studenten om hun misnoegen net als bij BvL/ALS schriftelijk vast te leggen. Hierna liep de minister weg wat niet in goede aarde is gevallen bij de studenten en leraren. Voor Valies is dit een duidelijk signaal dat er geen goede werkrelatie bestaat tussen de minister, onderwijsgevenden en studenten. “Wanneer er niet wordt ingegrepen, gaat die zaak escaleren binnen het onderwijs. De studenten hebben de minister hard nodig”, aldus de vakbondsleider.
KSR

error: Kopiëren mag niet!