Kindbedelaar heeft niets aan groot feest!

Het gaat niet goed in Suriname en niemand kan dat ontkennen, tenzij die daarvoor wordt betaald! Ondernemers, ambtenaren, artsen, leerkrachten, scholieren en zelfs dak- en thuislozen ervaren de zweepslagen van de crisis waarmee wij momenteel kampen. Mensen denken twee en drie keer na voordat ze een stuiver uitgeven… ook wanneer die stuiver naar een zogenaamde parkeerwachter en/ of andere bedelaar die helemaal niets wilt doen voor dat geld,moet gaan.
Vaste lasten, dagelijkse uitgaven en kosten voor levensonderhoud zijn fors gestegen. ‘Ma un de ete’, alleen werken we steeds harder en harder voor steeds minder en minder! Helaas zien we dat het niet een ieder lukt om het hoofd boven water te houden. Er duiken steeds meer filmpjes op van (vermoedelijk) moeders en vaders die broodbeleg, broden en andere eerste levensbehoeften ontvreemden van de schappen van onze Chinese broeders die het ook moeilijker hebben tegenwoordig. En die treden op hun beurt ook harder op door de daders zelf een pré-pakslaag te geven alvorens de politie in te schakelen. We zien steeds meer jeugdcriminelen zich ontpoppen en daarmee ook het leven laten in het proces…
Het ergste van alles is dat zelfs de meest kwetsbare groep, kleine kinderen, direct slachtoffers van de situatie worden. Het is opvallend dat steeds “nieuwe” jonge gezichten rondzwerven door de straten van de binnenstad, bij pompstations en malls. Kleine kinderen die bedelen en als reden opgeven dat er thuis geen eten is. Moeten wij als land niet tenminste deze groep beschermen!? Moeten wij niet tenminste ervoor zorgen dat deze groep veilig is alvorens we groots feesten? Moeten wij ons, als land, niet schamen dat deze kinderen niet gelijk worden opgepakt en begeleid of gaan we na enkele jaren liever juichen wanneer ze door ons korps worden binnengebracht met zware wapens of in een kist?!
Wij als samenleving zijn deze kinderen een eerlijke kans verschuldigd! Maar we hebben de volksvertegenwoordigers nodig om deze taak in vervulling te brengen. DNA, help ons om de kinderen te helpen!
Bryan Boerleider

error: Kopiëren mag niet!