Minister Welzijn neemt mutete met toerismewetten in ontvangst

1 Minister Welzijn neemt mutete in ontvangstTijdens de Nationale Toerismeconferentie op donderdag, een initiatief is van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T), is er een mutete (rugtas) met 2 conceptwetten (Instelling Suriname Toerisme Autoriteit en Toerisme Raamwet) overhandigd aan minister Ferdinand Welzijn. Deze mutete symboliseert het werk dat naar aanleiding van deze conferentie nog verricht dient te worden. “Een mutete is een verbruiksvoorwerp uit de Marroncultuur. De moderne naam daarvan is rugtas. Het wordt gebruikt wanneer de mensen naar de kostgrondjes gaan om te oogsten. Minister, het is de bedoeling dat de commitment doorgaat en dat u de rest van de collega’s voor ons gaat committeren aan de verdere uitvoering van het Nationaal Strategisch Toerismeplan”, gaf één der leden van het departement Toerisme te kennen tijdens de overhandiging. De minister is zich ervan bewust dat een plan op zich niet het enige is wat tot het gewenste resultaat moet leiden. “We zijn kampioen in het maken van plannen, maar zodra het gaat om het uitvoeren, is het zero, nada, niets. De eerste fase van evaluatie zou het onderdeel moeten zijn van onze Nationaal Toerismeplan, want dan kunnen we nagaan wat we hebben bereikt”, voegde de minister toe. Door middel van deze conferentie en hetgeen daaruit is voortgevloeid, is de minister overtuigd dat het ministerie, nationale instituten en de private sector bewezen hebben dat zij in staat zijn om een bijdrage te leveren aan de samenstelling van het Nationaal Strategisch Toerismeplan.
KSR

error: Kopiëren mag niet!